Službene stranice prvog hrvatskog policijskog sindikata

Sindikat Policije Hrvatske

povratak
Podijeli s prijateljima:
22.05.2018.

Informacija u svezi poboljšanja radnih uvjeta u PP i stacionarima

Izvješćujemo vas da je nakon višemjesečnih aktivnosti ministarstva unutarnjih poslova predvođenog ministrom dr. sc. Davorom Božinovićem i reprezentativnih sindikata koji djeluju u MUP-u dana 10. svibnja 2018. godine održan sastanak reprezentativnih sindikata s pomoćnikom ministra g. Cvjetkom Obradovićem, na kojem smo informirani o trenutnim projektima, kao i provedbi već započetih ili dovršenih projekata u svrhu opremanja policijskih službenika i državnih službenika i namještenika te obnove i stavljanja u punu funkciju pojedinih objekata MUP-a, u cilju poboljšanja radnih uvjeta u ustrojstvenim jedinicama
 • Dogovorena je energetska obnova oko 24 objekta po policijskim upravama, u suradnji s lokalnom samoupravom i županijama.
 • Na jesen će prema Valbandonu, Lapcu i Kuparima biti upućeno cca 170 policijskih službenika (vježbenika). U pripremi je odluka kojom će se regulirati plaćanje smještaja policijskim službenicima  u smještajnim objektima MUP-a (Valbandon, Kupari, Lapac), a isto tako tendencija je da MUP snosi troškove smještaja policijskim službenicima (njih 11) koji su iz Novalje izmješteni u Pag.
 • Sanacija najderutnijih smještajnih objekata i policijskih postaja PU zagrebačke - Stacionara Kruge, II PP Zagreb, IV PP Zagreb i V PP Zagreb, dok su sanacijom već obuhvaćene PP Sesvete i PAP Pleso.
 • 23. siječnja 2018. godine MUP je potpisao Sporazum o nabavci policijske opreme i isti se realizira (odore, jakne, obuća). Do kraja mjeseca čeka se isporuka vjetronepropusnih jakni te će se iste slati prema planu u policijske uprave. Nova izrada počinje odmah na jesen.
 • Nabava balističke opreme - balističkih prsluka te balističkih prsluka za prikriveno nošenje. Dio ide u realizaciju do kraja kolovoza (balistički prsluci), a plan je osigurati dostatne količine do kraja godine (preostali dio balističkih prsluka te balističkih prsluka za prikriveno nošenje).
 • Iznalazi se mogućnost opremanja šalterskih djelatnika jednoobraznom odjećom (sako, suknja, hlače, košulja) te je prijedlog da se svake 2 godine podijele po 2 kompleta.
 • Cilj je da se do kraja godine realizira nabava sportske opreme (prvo za vježbenike, a zatim i za sve ostale).
 • Odmaralište Valbandon, koje radi cijelu godinu, do kraja lipnja popunjeno je seminarima, a od 02.07. počinje ljetna sezona i smještaji će se isključivo koristiti za odmor djelatnika MUP-a.
 • Vezano za odmaralište Dramalj izvješćujemo vas da isto, zbog njegove potpune devastacije ove godine nije moguće koristiti za odmor djelatnika MUP-a i da će sanacija istog biti gotova do iduće turističke sezone.
 • Vezano za nabavku HTZ opreme izvješćujemo vas da smo informirani da je potpisan Sporazum o nabavci iste za naredne 3 godine, a što se tiče HTZ opreme koje se odnosi na razdoblje prije 01.01.2018. godine MUP je spreman pokušati putem nagodbi riješiti razdoblje za koje namještenici nisu dobili HTZ opremu.
 • Obzirom na kronični manjak državnih službenika i namještenika obaviješteni smo da je raspisan natječaj za prijem 60 djelatnika za uslužne djelatnosti, od čega bi njih 30 bilo u Sjedištu MUP-a, a 30 za potrebe policijskih uprava, dok je zapošljavanje daljnjih 30 djelatnika predviđeno za objekte u Kuparima i Lapcu.
 • Nadalje, što se tiče policijskih službenika koji će biti raspoređeni na rad u PU istarsku za vrijeme turističke sezone obaviješteni smo da će u objektu br. 5 u Valbandonu za iste biti osigurane 23 dvokrevetne sobe gdje će biti smješteni bez naplate naknade za smještaj.
 • Vezano za kronični nedostatak policijskih službenika za PU istarsku, obaviješteni smo da je u završnoj fazi realizacija obnove 15 stanova u Rovinju, u kojima bi trebali stanovati policijski službenici s obiteljima, bez plaćanja najma tih stanova dok rade u PU istarskoj.
Obzirom na navedeno, a što je u skladu s dobrim dijelom naših traženja u proteklom razdoblju, pratit ćemo provedbu najavljenoga, kao i onih projekata koji su već u samoj realizaciji ili pred realizacijom te ćemo vas po potrebi izvijestiti ili reagirati.