PU KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA

Wiener dopunsko zdravstveno osiguranje - novi uvjeti osiguranja

Obavještavamo Vas da su Sindikat policije Hrvatske i Wiener osiguranje Vienna Insurance Group d.d. potpisali Dodatak I. Sporazumu o poslovnoj suradnji.

Navedenim Dodatkom regulirano je sljedeće:

ZA ČLANOVE SINDIKATA STAROSNE DOBI OD 18-65 GODINA STAROSTI I ČLANOVE OBITELJI STAROSNE DOBI OD 18-60 GODINA STAROSTI
  1. Članovima SPH starosne dobi od 18-65 godina mogućnost sklapanja police dopunskog zdravstvenog osiguranja, program DOPUNSKO BTOTAL Autorizacija po mjesečnoj premiji od 49,00 kn.
  2. Članovima obitelji starosne dobi od 18-60 godina starosti mogućnost sklapanja police dopunskog zdravstvenog osiguranja, program DOPUNSKO BTOTAL Autorizacija po mjesečnoj premiji od 49,00 kn.
DOPUNSKO BTOTAL Autorizacija predstavlja prošireni program dopunskog zdravstvenog osiguranja koji osigurava pokriće svih sudjelovanja za usluge iz obveznog zdravstvenog osiguranja u punom iznosu bez ograničenja, i to za:
  • Specijalistički pregled i dnevnu bolnicu;
  • Specijalističku dijagnostiku;
  • Ortopedska i druga pomagala;
  • Fizikalnu terapiju;
  • Bolničko liječenje;
  • Dentalna pomagala;
  • Zdravstvenu zaštitu kod izabranog liječnika;
  • Izdavanje lijeka po receptu
te pokriće doplate za lijekove s Dopunske liste lijekova HZZO-a (tzv. B lista lijekova) u punom iznosu bez ograničenja.

ZA ČLANOVE OBITELJI STAROSNE DOBI OD 60 GODINA I VIŠE

1. Za članove obitelji od 60 godina starosti i više moguće je ugovoriti policu dopunskog zdravstvenog osiguranja, program DOPUNSKO B1000 Autorizacija po mjesečnoj premiji od 172,50 kn.

Program DOPUNSKO B1000 Autorizacija osigurava pokriće svih sudjelovanja za usluge iz obveznog zdravstvenog osiguranja u punom iznosu bez ograničenja te pokriće doplate za lijekove s Dopunske liste lijekova HZZO-a do iznosa doplate od 1.000,00 kn godišnje. Za pokriće doplate za lijekove s Dopunske liste lijekova HZZO-a koristi se sustav autorizacije (kartica osiguratelja je sredstvo plaćanja).

Napominjemo kako u narednom periodu, a prije isteka osigurateljne godine (polica se ugovara do otkaza, a svaka osigurateljna godina je za sebe, npr. za osobu koja je ušla u osiguranje 15.1.2019. skadenca police je 15.1.2020.), članovi obitelji koji prelaze životnu dob od 60 godina starosti, zaprimit će na kućnu adresu obavijest o promjeni uvjeta osiguranja.

Svaki osiguranik Wiener dopunskog zdravstvenog osiguranja dobiva zdravstvenu iskaznicu koja mu služi kao sredstvo plaćanja sudjelovanja u svim zdravstvenim ustanovama u sustavu javnog zdravstva u Republici Hrvatskoj te služi kao sredstvo izravnog plaćanja doplate za lijekove s Dopunske liste lijekova HZZO-a.

Polica dopunskog zdravstvenog osiguranja ugovara se prijavom u glavnoj podružnici u kojoj ste član, gdje se možete obratiti za detaljnije informacije.