PU VARAŽDINSKA

07.04.2020.

Ministarstvo hrvatskih branitelja - Poziv na podnošenje zahtjeva za dodjelom jednokratne novčane pomoći

Obavještavamo vas kako je Ministarstvo hrvatskih branitelja na svojim web stranicama objavilo Poziv na podnošenje zahtjeva za dodjelom jednokratne novčane pomoći hrvatskim braniteljima i članovima obitelji smrtno stradalog ili nestalog hrvatskog branitelja koji su vlasnici stambenih objekata oštećenih u potresu koji je 22. ožujka 2020. godine zadesio područje Grada Zagreba i Krapinsko-zagorske županije.

S obzirom da je Zakonom o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji propisana  mogućnost  ostvarivanja prava na jednokratnu novčanu pomoć zbog elementarne nepogode koja je prouzročila štetne posljedice za korisnika i njegove članove zajedničkog kućanstva, Ministarstvo hrvatskih branitelja pozvalo je hrvatske branitelje i članove obitelji smrtno stradalog ili nestalog hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata koji su vlasnici stambenih objekata oštećenih u potresu područja Grada Zagreba i Krapinsko zagorske županije (Grada Donja Stubica, Općine Gornja Stubica i Općine Marije Bistrica) za koje su nadležna tijela proglasila prirodnu nepogodu uslijed potresa, na podnošenje zahtjeva za dodjelom izvanredne jednokratne novčane pomoći.

Više informacija o podnošenju zahtjeva možete naći na web stranici Ministarstva hrvatskih branitelja, na sljedećem linku: https://branitelji.gov.hr/vijesti/3643.