PU VIROVITIČKO-PODRAVSKA

11.07.2018.

Pilot projekt policijskih postaja III. kategorije

Nastavno na našu inicijativu za uključivanje sindikata u sve aktivnosti radne skupine za Pilot projekt policijskih postaja III. kategorije, kao i upit zašto sindikati nisu uključeni u navedeni projekt, od strane Ministarstva unutarnjih poslova izviješteni smo kako je Pilot projekt pod nazivom „Novi ustroj i organizacija rada određenih policijskih postaja III. kategorije“ (osim granične policije) u fazi priprema u kojoj se ne raspravlja o radno pravnom statusu policijskih službenika, već se provodi rasprava o analizi rezultata Pilot projekta provođenog u vremenu od 1. siječnja do 30. lipnja 2018. godine.

Također, na sastanku predstavnika Sindikata policije Hrvatske s ministrom unutarnjih poslova dr. sc. Davorom Božinovićem i suradnicima održanom 3. srpnja 2018. godine dogovoreno je održavanje sastanka s voditeljem projekta kako bi bili upoznati o planovima i nacrtu Pilot projekta, a od strane Ministarstva informirani smo kako ćemo u pripremu radnih materijala o preustroju policijskih postaja III. kategorije biti uključeni nakon rasprave o analizi rezultata provedbe Pilot projekta.

O svim novostima ćemo vas pravovremeno izvijestiti.