Blog

Zakon o plaćama u državnoj službi i javnim službama – prijedlozi uredbi

Kao što vam je poznato, zadnjih nekoliko godina, a osobito u posljednjih godinu dana, radilo se na reformi sustava plaća u državnoj službi i javnim službama, na način da se donese jedinstveni propis kojim bi se regulirale plaće svih državnih i javnih službenika i namještenika koji plaće primaju iz proračunskih sredstava.
Zakon o plaćama u državnoj službi i javnim službama koji je Hrvatski sabor donio na sjednici 15. prosinca 2023. godine stupio je na snagu s 1. siječnjem 2024. godine, uz odgođenu primjenu do donošenja pripadajućih uredbi.
Slijedom navedenog, sukladno obvezi iz čl. 9. st. 4. Zakona o plaćama u državnoj službi i javnim službama, jučer u kasnim večernjim satima dobili smo na očitovanje veći broj uredbi i tablica koje sadrže koeficijente i uvjete za raspored na pojedina radna mjesta unutar državne i javne službe, kao i kriterije za napredovanje, utvrđivanje načina primjene standardnih mjerila u postupku vrednovanja i klasifikacije radnih mjesta u državnim tijelima i javnim službama i dr. Za očitovanje imamo 14 dana.
Sve prijedloge uredbi proslijedili smo našim glavnim podružnicama i koordinacijama po pojedinim državnim tijelima te se za sve informacije oko koeficijenata, a osobito vašeg radnog mjesta, možete obratiti u vašu glavnu podružnicu ili u podružnicu SPH koja djeluje u vašem državnom tijelu ili ustrojstvenoj jedinici.
PODIJELI