Blog

Sastanak Koordinacije Sindikata policije Hrvatske za sudstvo

Kao što vam je poznato, u Sindikatu policije Hrvatske djeluje više koordinacija za pojedina državna tijela te, osobito u posljednje vrijeme, radimo na utvrđivanju i rješavanju pojedinih problema po pojedinim segmentima državne uprave.
Upravo zato je danas, 27. ožujka 2024. godine, održan sastanak Koordinacije Sindikata policije Hrvatske za sudstvo.
Na sastanku se razgovaralo o dosta tema, a prvenstveno o primjeni novog Zakona o plaćama, pravima iz Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike (materijalnim, kao i ostalim pravima) te o pojedinim problemima u primjeni prava iz Kolektivnog ugovora, Zakona o radu i drugih propisa, a koji se događaju u samoj praksi.
Također, u raspravi smo razgovarali i o određenim najnižim plaćama i o načinu njihovog obračuna, osobito u odnosu na zakonom propisanu minimalnu plaću.
Ujedno smo dogovorili kako će naša koordinacija i dalje provoditi sve svoje zacrtane aktivnosti u pogledu zastupanja našeg članstva u pravosuđu i na sudovima, kao i jačanju Sindikata policije Hrvatske kao najvećeg i reprezentativnog sindikata u državnoj službi, a kroz čije zastupanje i potpis se ugovaraju i utvrđuju prava zaposlenih u državnim službama.
PODIJELI