Blog

Sastanak u Ravnateljstvu civilne zaštite

Dana 3. travnja 2024. godine, održali smo sastanak u Ravnateljstvu civile zaštite s predstavnicima Ravnateljstva civilne zaštite, na čelu s ravnateljem g. Damirom Trutom sa suradnicima i pročelnicima područnih ureda.
Tema sastanka je bio novi sustav platnih razreda i koeficijenata za zaposlene u Ravnateljstvu civilne zaštite (U daljnjem tekstu: Ravnateljstvo), određeni specifični problemi u samoj primjeni pojedinih odredbi Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike, a raspravljalo se i o poboljšanju uvjeta rada i dostupnosti opreme i vozila.
Na sastanku je dogovoreno kako će predstavnici Sindikata i Ravnateljstva u narednom razdoblju detektirati koja radna mjesta po novom sustavu plaća nisu dovoljno vrednovana, kako bi se u narednom razdoblju isto pokušalo korigirati.
Dogovoren je daljnji socijalni dijalog te da se problemi rješavaju na razini sindikalnih podružnica i područnih ureda, a samo Ravnateljstvo će se uključivati u situacijama kada postoje neki sustavniji problemi ili kada se neka pitanja ne mogu riješiti na razini područnih ureda.
Također, Sindikat policije Hrvatske očekuje da se u narednom razdoblju konačno donese i Uredba o unutarnjem ustrojstvu Ravnateljstva civilne zaštite, kao i ostali popratni propisi koji su već duže vrijeme u procesu donošenja, pa ćemo kao Sindikat požuriti relevantna tijela (MUP i Ministarstvo pravosuđa i uprave) da se ista okonča.
U konačnici je zaključeno kako u primjeni kolektivnog ugovora često dolazi do neujednačenosti u postupanju od strane pojedinog područnog ureda ili pojedinih rukovoditelja te je stoga dogovoreno kako će se po nekim pitanjima poslati jasne upute o ispravnom načinu primjene pojedinih odredbi kolektivnog ugovora, poput npr. vođenja evidencije o pasivnim dežurstvima zaposlenika.
O daljnjim konkretnim aktivnostima po pitanjima o kojima smo razgovarali na sastanku pravovremeno ćemo vas izvijestiti. 

 

Prev strelica 01 / 01 Dalje strelica
PODIJELI