Blog

Priopćenje: Izricanjem strogih kazni potrebno spriječiti napade na službene osobe

Nalet vozilom na policijske službenike idući put može završiti kobno

Sindikat policije Hrvatske oštro osuđuje jučerašnji napad motociklom na policijskog službenika u središtu Splita. Policajac je zadobio teške ozljede, koje zahtijevaju operativni zahvat. S obzirom da je proteklih godina bilo slučajeva u kojima su počiniteljima izricane blage kazne i da neki od njih nisu ni morali ići u zatvor s obzirom na uračunavanje vremena provedenog u istražnom zatvoru, važno je apelirati na izricanje strogih kazni s ciljem prevencije ovakvih događaja.

Ne može se tolerirati da se cijelu jednu profesiju napada na radnom mjestu samo zato što obavljaju svoj posao. Ovo nije prvi takav slučaj, a nalet vozilom na policijske službenike idući put može završiti kobno. Strožim kaznama tome treba stati na kraj, a ozlijeđenom policajcu želimo brz oporavak.

Sindikat policije Hrvatske kontinuirano upozorava na problem nasilja prema policijskim službenicima te su kroz godine u praksi kazne za napadače u velikom broju postrožene, a tako smanjena i ubojstva policajaca.