Službene stranice prvog hrvatskog policijskog sindikata

Sindikat Policije Hrvatske

povratak
Podijeli s prijateljima:
24.08.2022.

23. obljetnica osnutka SPH

Danas obilježavamo 23. obljetnicu osnutka Sindikata policije Hrvatske i dan Sv. Bartolomeja, našeg nebeskog zaštitnika.
 
SPH je osnovan 24. kolovoza 1999. godine u prostorijama V. Policijske postaje Medveščak u Zagrebu kao neovisna, apolitična interesna udruga zaposlenih u Ministarstvu unutarnjih poslova. Naš je cilj već 23 godine isti, a to je zastupanje interesa zaposlenika MUP-a i drugih državnih službenika i namještenika zalaganjem za bolje uvjete rada, veće plaće i zaštitu prava. 
 
Kao aktivni sindikat uvijek smo se borili za poboljšanje uvjeta rada naših članova, kao i svih ostalih zaposlenika te smo zahvaljujući ustrajnom radu već dulji niz godina reprezentativni sindikat u državnim službama. Kroz sve dosadašnje kolektivne  i druge pregovore  pokušavali smo se izboriti za što bolje uvjete rada, povećanje plaća i zaštitu radnih prava. Uspješnost u postizanju zadanih ciljeva ponekad je ovisila o globalnim i tektonskim poremećajima na svjetskom tržištu (krizne situacije, ratovi u Siriji i Ukrajini), a na koje kao sindikat nismo mogli i ne možemo utjecati. Kroz posljednje kolektivne pregovore uspjeli smo podići osnovicu za izračun plaće, osigurana je i isplata regresa i božićnice u iznosu od 1.500 kuna, povećan je iznos za sistematski pregled te iznos naknade troškova prijevoza na posao i s posla po prijeđenom kilometru, ovisno o cijeni goriva. U nadolazećem periodu očekuju nas teški pregovori s Vladom RH vezano uz galopirajuću inflaciju i znatno poskupljenje životnih troškova.  
     
Hvala svim članicama i članovima na dosad ukazanom povjerenju - uz vašu ćemo podršku nastaviti zastupati vaše interese i braniti vaša prava, jer bez vas članova ne bi bilo niti sindikata!