Blog

Potpisan novi Kolektivni ugovor za radnike JVP Grada Splita

Jučer, 18.10.2023. godine potpisan je novi Kolektivni ugovor za radnike JVP Grada Splita koji je omogućio poboljšanje financijsko-materijalnih prava vatrogasaca. Ugovor su potpisali gradonačelnik Grada Splita, prof. dr. Ivica Puljak, zapovjednik JVP Grada Splita, Mario Mikas i Marko Milić, koordinator za vatrogastvo pri Sindikatu policije Hrvatske.
Pregovori su protekli u konstruktivnom i partnerskom okruženju gdje su, na zadovoljstvo obiju strana, usklađena materijalna prava vatrogasaca s trenutnim financijskim mogućnostima Grada Splita.
“Osim povećanja plaća, 148 vatrogasaca će dobiti i nove uniforme, a ukupna vrijednost nabave je oko 250 tisuća eura. Sva prava koja smo imali i u prethodnom kolektivnom ugovoru su ostala, sada imamo veće koeficijente, dobili smo povećan dodatak za rad nedjeljom, povećan dodatak za prekovremeni rad i ta će plaća biti primjerena današnjem vremenu”.
Odgovarajući na novinarska pitanja Zapovjednik JVP Mario Mikas rekao je da imaju dovoljno opreme i vozila, da su od početka godine do danas imali 910 intervencija, od čega su trećina požari te da mladi vatrogasac s pet godina staža i svim dodacima ima plaću oko tisuću eura.
Gradonačelnik Splita Ivica Puljak je rekao da su u konstruktivnom i partnerskom razgovoru došli do onoga što grad u ovome trenutku može napraviti te zadovoljili sve parametre i ono što zakoni nalažu da bi vatrogascima pružili najbolje moguće uvjete rada. Iz gradskog će proračuna za to izdvojiti 1.3 milijuna eura, od čega je 950 tisuća eura povećanje plaća.
Ugovor je potpisao i predstavnik Sindikata policije Hrvatske Marko Milić, koji je izjavio da je tijekom kolektivnih pregovora gradonačelnik vatrogascima izašao u susret, pa nije bilo nikakvih problema. Sve što su tražili vatrogasci su i dobili, a Split je ovim povećanjem plaća vatrogascima sada na višem nivou u odnosu na ostatak Hrvatske.
Prev strelica 01 / 04 Dalje strelica
PODIJELI