Blog

Potpisan novi Kolektivni ugovor za radnike JVP Općine Podstrana

Danas je potpisan je novi Kolektivni ugovor za radnike JVP Općine Podstrana koji je omogućio poboljšanje financijsko-materijalnih prava vatrogasaca. Ugovor su potpisali načelnik Općine Podstrana, Mijo Dropuljić, zapovjednik JVP Općine Podrstana, Marko Bešlić i koordinator za vatrogastvo pri Sindikatu policije Hrvatske, Marko Milić.
Predstavnici Općine Podstrana, s načelnikom Mijom Dropuljićem na čelu,  pokazali su  visoku razinu razumijevanja i važnosti za Vatrogasnu postrojbu što se vidi kroz sve dogovoreno. Javna vatrogasna postrojba Općine Podstrana do sada nije imala kolektivni ugovor te ovaj čin potpisivanja još više dobiva na važnosti.
Potpisivanje ovog kolektivnog ugovora je iznimno značajno, ponajprije, jer je prepoznata važnost vatrogasnog sustava, vatrogasaca i njihove uloge u društveno – gospodarsko – sigurnosnom okruženju Općine Podstrana, a poslana je i snažna poruka zajedništva, suradnje, razumijevanja i međusobnog uvažavanja koje za rezultat ima iznalaženje rješenja u najtežim situacijama na obostrano zadovoljstvo u interesu građana i stanovnika Općine Podstrana.
Plaće vatrogasaca sada su u cijelosti usklađene sa Pravilnikom o klasifikaciji radnih mjesta profesionalnih vatrogasaca, mjerilima za njihovo utvrđivanje i koeficijentima složenosti poslova te s materijalnim pravima za državne službenike i namještenike.
Kolektivnim ugovorom dodatno su povećana materijalna prava radnika kroz dodatke na plaću, ugovaranje Božićnice i regresa, dara za Uskrs, naknade za topli obrok, povećanje jubilarnih nagrada, dara za djecu i ostalog. Kolektivni ugovor primjenjuje se od 1.11.2023. godine.
Prev strelica 01 / 01 Dalje strelica
PODIJELI