Blog

SPH na tradicionalnom godišnjem skupu rezimirao rezultate ove godine te najavio nastavak rada na povećanju prava svojih članova

Kao zahvalu za uspješnu radnu godinu, Sindikat policije Hrvatske jučer je organizirao tradicionalni godišnji skup na koji su se, među ostalim, odazvali i potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović ministar pravosuđa i uprave dr. sc. Ivan Malenica. Predsjednik Sindikata policije Hrvatske Dubravko Jagić izrazio je zadovoljstvo da su tijekom ove godine sindikati udruženim naporima uspjeli ugovoriti i dogovoriti najveća povećanja plaća u zadnjih 30 godina.
Jagić je najavio da će u novoj godini nastaviti s pregovorima s Vladom RH kako bi radili na ostvarenju ciljeva poput dodatnog povećanja osnovice za obračun plaća i povećanja božićnice. Sindikat očekuje i rad na Zakonu o plaćama i pripadajućim uredbama, s ciljem povećanja plaća svih zaposlenih, uključujući policiju i ostale državne službenike i namještenike. Također, Sindikat policije Hrvatske aktivno radi na razvoju usluga za sve svoje članove, poboljšanju programa lojalnosti, i redizajnu web stranice.
Ministar Malenica najavio je nastavak rada na Zakonu o plaćama i pratećim uredbama istaknuvši kako će se državnim službama ujednačiti plaće, ali i rasti koeficijenti, dok je ministar Božinović dodao kako će nastaviti unaprjeđivati standard hrvatskih policajaca, kako kroz veće plaće, tako i kroz opremu.
Kao najjači sindikat u Ministarstvu unutarnjih poslova i državnim službama, te ujedno i reprezentativni sindikat državnih službi i potpisnik Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike, Sindikat policije Hrvatske ove je godine ostvario značajne korake u poboljšanju uvjeta rada svojih članova. Neka od ključnih postignuća u ovoj godini uključuju povećanje osnovice za isplatu plaće te dodatno povećanje plaća za određene skupine.
Vodeći računa o rastu troškova života uslijed inflacije i prelaska na euro, izborili su se za izmjenu Uredbe o plaćama policijskih službenika te isplatili privremeni dodatak na neto plaću za oko 220 tisuća službenika.
S novim Zakonom o plaćama Sindikat policije Hrvatske namjerava povećati većinu koeficijenata. Uz sve to, Božićnica je povećana s 233,00 eura na 300,00 eura, a po prvi put, uvedena je i uskrsnica u visini od 100,00 eura.
Prev strelica 01 / 07 Dalje strelica