Blog

Sastanak Koordinacije SPH za zatvorski sustav

Danas, 25. ožujka 2024. godine, održan je novi sastanak Koordinacije Sindikata policije Hrvatske za zatvorski sustav. Tema sastanka je bio novi sustav plaća, a raspravljali su se i neki konkretni tekući problemi s kojima se susreću naši članovi u zatvorskom sustavu i pravosudnoj policiji.
Na sastanku smo analizirali donesene koeficijente te je utvrđeno kako će se u narednom razdoblju, nakon isplate prve plaće po uvećanim iznosima, pratiti omjer između pojedinih kategorija radnih mjesta, kao i pripadajućih koeficijenata. Također, nakon što se formira nova Vlada (s obzirom da je trenutno Vlada tehnička), sukladno našim ranijim namjerama analizirati ćemo te, nakon utvrđivanja pojedinih linija rada koje po našem mišljenju kroz ovaj sustav reforme plaća eventualno nisu primjereno vrednovane, po potrebi apostrofirati da se iste ujednače u odnosu na ostale. O navedenom ćemo voditi računa ne samo za naše  sindikalne podružnice u zatvorskom sustavu, nego i za sve ostale sindikalne  podružnice u kojima aktivno djeluju naši članovi.
Sve navedene aktivnosti ćemo poduzeti nakon što u nadolazećem razdoblju analiziramo sadašnji sustav plaća u primjeni tj. kod same isplate plaća, po  pojedinom radnom mjestu i nakon što se formira nova Vlada kao pravi sugovornik za takve korekcije u budućnosti.
Također, promotrili smo pojedine probleme unutar zatvorskog sustava, tako da ćemo se, među ostalim, prvenstveno aktivirati oko nove Uredbe o unutarnjem ustrojstvu Ministarstva pravosuđa i uprave za koju ćemo inzistirati da se iskoristi sukladno svim mogućnostima koje donesu Zakon o plaćama, kao i dosad donesene pripadajuće uredbe, na način da se ustroje sva potrebna radna mjesta i službe po pojedinim kaznionicama i zatvorima. Također, raspravljali smo o sustavu zvanja i o podjeli novih odora, koja je trenutno u tijeku, te o ostaloj aktualnoj problematici.
PODIJELI