Službene stranice prvog hrvatskog policijskog sindikata

Sindikat Policije Hrvatske

povratak
Podijeli s prijateljima:
06.06.2022.

Kolektivni ugovor za državne službenike i namještenike – inicijativa za nadopunom Upute Uprave za ljudske potencijale

1. lipnja 2022. godine g. Željko Prša, ovlašteni za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za ljudske potencijale izdao je uputu prema svim ustrojstvenim jedinicama u Sjedištu Ministarstva i svim policijskim upravama, u kojoj su istaknute određene izmjene i novine u Kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike, od posebnog značaja za djelokrug rada Ministarstva unutarnjih poslova (Prilog 1.).
 
Nastavno na navedenu Uputu, danas smo prema  Upravi za ljudske potencijale uputili dopis u kojem smo ukazali na potrebu jasnog razumijevanja odredbi čl. 40. Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike, a u svezi obavljanja i izdavanja naloga za obavljanje poslova više složenosti i mijenjanja odsutnih službenika i namještenika ili dodatnog angažiranja službenika i namještenika zbog povećanog opsega posla (Prilog 2.).
 
Također, ukazali smo i na odredbe čl. 28 st. 7. i čl. 38. st. 12. Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike, a koje nisu navedene u Uputi tj. zatražili smo da se isto ugradi u Uputu, s obzirom da su navedene odredbe dosta bitne za službenike i namještenike, a osobito za policijske službenike zbog prirode i organizacije njihovog posla.
 

Dokumenti