Službene stranice prvog hrvatskog policijskog sindikata

Sindikat Policije Hrvatske

povratak
Podijeli s prijateljima:
19.04.2021.

Prioritetno cijepljenje policijskih službenika protiv bolesti COVID-19

Posljednjih mjeseci smo u više navrata prema Vladi RH, nadležnim ministarstvima i Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo upućivali inicijativu kojom smo tražili prioritetno cijepljenje protiv bolesti COVID-19 svih policijskih službenika, službenika i namještenika zaposlenih u Ministarstvu unutarnjih poslova, a nakon toga i svih drugih državnih službenika i namještenika.
 
Danas, 19. travnja 2021. godine, od Ministarstva unutarnjih poslova smo zaprimili obavijest kako su u Ministarstvu unutarnjih poslova izrađeni popisi policijskih službenika zainteresiranih za cijepljenje te su isti dostavljeni Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, uz napomenu da je Ministarstvo unutarnjih poslova u kontinuiranoj komunikaciji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo u pogledu početka cijepljenja.
 
Također, sukladno trenutno dostupnim informacijama, očekuje se da bi cijepljenje policijskih službenika kao jedne od prioritetnih skupina trebalo započeti kroz desetak dana. Navedeno ovisi o dolasku novih doza cjepiva i završetku cijepljenja prethodne prioritetne skupine (stariji od 65 godina, kronični bolesnici i dr.).