PU KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA

16.08.2022.

Odluka Predsjedništva Sindikata policije Hrvatske

Dana 12. kolovoza 2022. godine održan je sastanak Predsjedništva Sindikata policije Hrvatske.

Na sastanku je jedna od tema bila okolnost oko privatne video snimke koja je nastala za vrijeme korištenja godišnjeg odmora predsjednika Sindikata, kao šala koja nije trebala biti dijeljena niti objavljena, a koja se proširila putem aplikacija.

Predsjedništvo Sindikata utvrdilo je kako navedeno ne predstavlja stavove Sindikata. Ujedno, svjesno je i poslovnog ritma i obveza predsjednika Sindikata, koje mu ujedno donose velik stres, praktičnu nemogućnost odmora te neminovno posljedice po zdravlje. Kako je ipak došlo do neželjenog ponašanja čelnika Sindikata, Predsjedništvo SPH odredilo je Predsjedniku stegovnu mjeru propisanu Statutom – opomenu pred isključenje.

Obzirom da će predsjednik Sindikata privremeno biti na bolovanju, do njegovog povratka mijenjat će ga zamjenik Branko Koren, a poslove vođenja ureda provodit će glavni tajnik Edin Sarajlić.

Također, po potrebi sve hitne odluke donosit će Izvršno predsjedništvo. Ujedno, Predsjedništvo planira provesti redovnu Izbornu skupštinu do kraja godine, ukoliko to dozvole epidemiološki uvjeti.

Vjerujemo kako je izricanje stegovne mjere pokazatelj kako je Sindikat policije Hrvatske, kao ozbiljna i ustrojena organizacija, svjesta

Dokumenti