Službene stranice prvog hrvatskog policijskog sindikata

PU KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA

“POLICIJSKI ZATVORENI” dobrovoljni mirovinski fond

“POLICIJSKI ZATVORENI” dobrovoljni mirovinski fond

Nakon dugotrajnih pregovora, dana 27.04. 2021. godine Sindikat policije Hrvatske se odlučio pridružiti “POLICIJSKOM  ZATVORENOM” DOBROVOLJNOM MIROVINSKOM FONDU (U nastavku: Policijski ZDMF), a kako bi članovima SPH, kao i članovima njihovih obitelji, pružili mogućnost štednje u trećem dobrovoljnom mirovinskom stupu i korištenje pogodnosti koje ona pruža. 
 
5.10.2018. godine u Policijski ZDMF je izvršena prva uplata te je u tom trenutku  isti službeno započeo s radom. Tada je prvi pokrovitelj bio drugi reprezentativni sindikat (Nezavisni sindikat djelatnika MUP-a) te smo duže vremena razmatrali mogućnost da osnujemo novi ili da podržimo jedan zajednički mirovinski fond, a kako se ne bismo dijelili po tim pitanjima i kako bi pokrovitelji fonda bila dva najbrojnija i reprezentativna sindikata. Iz tog razloga smo se odlučili priključiti kao jednakopravni Pokrovitelj Policijskog ZDMF-a. Smatramo da je po ovom pitanju bilo pametno nadvladati eventualne međusobne razlike u korist dobrog projekta.
 
Nastavno na navedeno, ponosni smo najaviti da započinjemo s akcijom prikupljanja članstva u Policijski ZDMF, koji svim svojim članovima omogućuje osigurati bolji život u mirovini.
 
22.05.2018. HANFA je odobrila osnivanje Policijskog ZDMF-a zajedno s Prospektom  i Statutom,  kojeg je osnivač i upravlja imovinom fonda Erste d.o.o (Erste Plavi) za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima i koji ima pozitivne rezultate od osnivanja i to:
 
 
 
Imovina Fonda je privatna imovina svih članova fonda, nasljedna je i samo oni mogu raspolagati istom, a svi članovi SPH i članovi njihovih obitelji imaju mogućnost započeti sa štednjom u Policijskom ZDMF-u po znatno pogodnijim uvjetima. Svaki član Policijskog ZDMF-a ostvaruje pravo na 15% državnih poticajnih sredstava na godišnju uplaćenu štednju (maksimalno do 750 kn godišnje).
 
Obvezna prva uplata člana fonda iznosi 200,00 kn, koja ujedno predstavlja i početnu imovinu na računu koji se otvara, dakle nije trošak. Ista je obvezna putem obustave na plaću Sindikatu, koju će kao pokrovitelj za vas izvršiti Sindikat, a ostale uplate idu obustavom na plaću ili osobnim uplatama člana kroz godinu izravno na račun fonda.
 
Svaka uplata nakon prve u potpunosti je osobni odabir člana i mogu se ugovoriti svi načini i visine uplate u pojedinoj godini.
 
Prinosi fonda ostvaruju se i na vaše uplate i na državna poticajna sredstva, dakle na sve povijesne odnosno kumulativne uplate. 
 
U prilogu dostavljamo detaljnije informacije, a za sve dodatne informacije obratite se svojem glavnom povjereniku/povjereniku, učitajte QR kod, posjetite našu web stranicu ili se obratite izravno ovlaštenom posredniku:
 

LIFE Holding, Igor Đurđević, mob. 098/485-266

 
 
Policijski ZDMF - informacija: