Službene stranice prvog hrvatskog policijskog sindikata

PU KRAPINSKO-ZAGORSKA

povratak
Podijeli s prijateljima:
12.12.2022.

Priopćenje SPH: Osuđujemo novi pokušaj ubojstva policajca kod Velike Gorice

Sindikat policije Hrvatske traži hitne izmjene kaznenog zakona i pooštravanje kazni za napad na policijske službenike. Osuđujemo sve učestalije napade na naše kolege, pa i posljednji napad u mjestu Novo Čiče u blizini Velike Gorice gdje je vozač pobjegao nakon što je pokušao pregaziti policijskog službenika koji ga je zaustavljao.
 
Pitamo se do kada će se tolerirati ovakvi napadi, što se mora dogoditi da se konačno promijeni zakon? I ranije smo upozoravali kako se napadi motornim vozilom poput ovoga trebaju kvalificirati kao pokušaj ubojstva, i zato Sindikat policije Hrvatske ponovno apelira na uvođenje novog kaznenog djela – napad na policijskog službenika motornim vozilom. Prečesti napadi na policijske službenike dokaz su da postojeće kazne preblage te da ih treba što prije pooštriti kako bismo zaštitili one koji brinu o sigurnosti svih hrvatskih građana.
 
Ako policajac nije siguran i ne može zaštititi sebe kako treba, nažalost, neće moći zaštititi ni građane. Sindikat policije Hrvatske godinama upozorava da se napad na policajca, bio on verbalni ili fizički, treba tretirati kao kazneno djelo, a ne kao prekršaj.