PU KRAPINSKO-ZAGORSKA

30.08.2022.

Priopćenje - SPH poziva da se što prije otvore pregovori o povećanju osnovice za izračun plaće

Sindikat policije Hrvatske pridružuje se inicijativi sindikata zaposlenika u javnim službama te poziva da se što prije otvore pregovori o povećanju osnovice za izračun plaće. Prilikom pregovora za potpisivanje Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike ugovoreno je povećanje osnovice za izračun plaće za 4 posto s plaćom za svibanj 2022. godine te je rečeno kako će se o daljnjem rastu osnovice s Vladom pregovarati ove jeseni.

Sindikat policije Hrvatske upozorava da je rast plaća nužan s obzirom na aktualnu gospodarsku situaciju koju obilježava ogroman porast cijena i sve teži životni uvjeti policijskih službenika te svih ostalih državnih službenika i namještenika čije su plaće iznimno niske te značajno zaostaju za plaćama u gospodarstvu, pa i u javnim službama.

Kao sindikat zahtijevamo da pregovori započnu što prije i da se pritom dogovori osjetan porast plaća. Smatramo to nužnošću kako bi se barem donekle ublažili pritisci inflacije i porasta cijena koji značajno smanjuju životni standard naših članova i gotovo ih onemogućavaju u njihovom svakodnevnom funkcioniranju i preživljavanju njih i njihovih obitelji.

Upozoravamo da se to osobito odnosi na porast cijena u području osnovnih životnih potreba, dakle hrane, prijevoza, stanovanja, energenata, struje i drugih komunalija, stavaka koji čine velik udio u obiteljskim proračunima građana s niskim plaćama. Pri kraju smo strpljenja i tražimo da pregovori s Vladom Republike Hrvatske započnu što prije.

Dokumenti