Službene stranice prvog hrvatskog policijskog sindikata

PU LIČKO-SENJSKA

povratak
Podijeli s prijateljima:
08.10.2021.

Reprezentativnost sindikata za kolektivno pregovaranje - ostala državna tijela

Obavještavamo vas kako smo 5. listopada 2021. godine zaprimili Rješenje Povjerenstva za utvrđivanje reprezentativnosti o reprezentativnosti sindikata za kolektivno pregovaranje o sklapanju Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike, kojim je utvrđena reprezentativnost Sindikata policije Hrvatske za nadolazeće kolektivno pregovaranje.
 
Navedenim Rješenjem utvrđeno je kako su reprezentativni sindikati isključivo Sindikat policije Hrvatske (koji zastupa 13.248 članova tj. 35,37% ukupno sindikalno organiziranih članova sindikata koji su se javili na utvrđivanje reprezentativnosti ili 57,92% članova reprezentativnih sindikata koji su zastupljeni u pregovaračkom odboru) i Nezavisni sindikat djelatnika MUP-a (koji zastupa 9.625 članova tj. 25,71% ukupno sindikalno organiziranih članova sindikata koji su se javili na utvrđivanje reprezentativnosti ili 42,08% članova reprezentativnih sindikata koji su zastupljeni u pregovaračkom odboru). Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika RH donošenjem Rješenja prestao je biti reprezentativni sindikat te neće moći sudjelovati u kolektivnom pregovaranju i potpisati novi Kolektivni ugovor, kao ni ostali sindikati koji su sudjelovali u postupku utvrđivanja reprezentativnosti i kojima ona nije utvrđena.
 
Slijedom navedenog, ovim putem nastavljamo sa svim našim aktivnostima za poboljšanje položaja ne samo zaposlenika Ministarstva unutarnjih poslova, već i svih ostalih državnih službenika i namještenika, s obzirom na to da će pregovarači Sindikata policije Hrvatske kolektivnim ugovorom uređivati prava svih zaposlenika državnih službi.
 
Kao što smo i u našim ranijim dopisima obavještavali, Sindikat policije Hrvatske već dugi niz godina djeluje ne samo u Ministarstvu unutarnjih poslova, već i u ostalim državnim tijelima jer smo reprezentativni za cijelo područje državnih službi, stoga i ovim putem pozivamo sve zainteresirane da se pridruže najbrojnijem sindikatu, s najširom paletom usluga (od pravne pomoći do materijalnih i drugih oblika pomoći), ne samo da bi ostvarili navedena prava, već i ostvarili pravo na zastupanje u kolektivnim pregovorima.
 
Za sve ostale informacije, probleme, kao i iznošenje vaših prijedloga oko novog Kolektivnog ugovora, molimo da nam se obratite putem e-maila pregovaranje@sindikatpolicije.hr. 
 
 

Dokumenti