Službene stranice prvog hrvatskog policijskog sindikata

PU VARAŽDINSKA

povratak
Podijeli s prijateljima:
23.02.2023.

Priopćenje SPH: Reakcija povodom informacija iz medija o trovanju policijskih službenika obrokom

Tražimo da se zaustavi devastacija uslužnih djelatnosti unutar MUP-a, obnovi restoran u Petrinjskoj 30 te zaposli dodatno ugostiteljsko osoblje

Sindikat policije Hrvatske želi brz oporavak policijskim službenicima koji su jučer, nakon obroka u policijskoj kantini u Petrinjskoj 30, imali zdravstvene probleme te koristi ovu prigodu da apelira na nadležne da se što prije obnovi restoran u Petrinjskoj 30 te zaposli dodatno ugostiteljsko osoblje. Naime, prema prvim informacijama, jučer se, nakon ručka u kantini, osam policijskih službenika požalilo na zdravstvene probleme, a troje od njih je zatražilo i liječničku pomoć. 
 
Poslužena jela pripremljena su u restoranu Policijske uprave zagrebačke u Petrinjskoj 30, koji je odmah nakon prvih prijavljenih tegoba zatvoren, sva hrana je analizirana, a o cijelom slučaju su odmah obaviješteni Sanitarna inspekcija i Zavod za javno zdravstvo. Očekujemo da će se po završetku istrage utvrditi točan uzrok trovanja kako bi se ovakvi nemili događaji spriječili u budućnosti.
 
Podsjećamo da Sindikat policije Hrvatske već godinama traži da se hitno zaustavi devastacija uslužnih djelatnosti unutar Ministarstva unutarnjih poslova, posebice djelatnosti pružanja usluga prehrane za policijske službenike i ostale zaposlenike MUP-a u kojima se već godinama ne zapošljavaju novi djelatnici, niti se ulaže u njihovo opremanje. Rezultat toga je da se kroz godine određeni broj uslužnih jedinica već zatvorio, a neki će se vjerojatno trebati ubrzo zatvoriti. 
 
Ponovno pozivamo Ministarstvo unutarnjih poslova da se napravi pravilna analiza stanja i potreba korisnika prehrane, kao i drugih uslužnih djelatnosti unutar MUP-a te analiza eventualno potrebnih ulaganja za poboljšanje postojećih te unapređenje i uspostavu novih lokacija. Istovremeno, potaknuti ovim konkretnim slučajem trovanja hranom, pozivamo MUP da što prije obnovi restoran u Petrinjskoj 30 te zaposli dodatno ugostiteljsko osoblje na spomenutoj lokaciji.