Službene stranice prvog hrvatskog policijskog sindikata

PU VIROVITIČKO-PODRAVSKA

povratak
Podijeli s prijateljima:
26.05.2023.

Priopćenje: Kao reprezentativni sindikat već razgovaramo o povećanju plaća državnih i javnih službenika

Sve akcije koje, u ovom trenutku, rješavaju samo parcijalno pitanja pojedinih kategorija službenika ili namještenika mogu samo otežati borbu za bolja prava i uvjete svih državnih službenika i namještenika

Nastavno na prosvjede, najave štrajkova te ostalih sindikalnih aktivnosti na području državnih, a i javnih službi, podržavamo sve napore kojima je cilj poboljšavanje aktualnog položaja zaposlenika svih državnih i javnih službi, pa tako i pravosudnih policajaca među kojima je veliki broj naših članova, ali i svih ostalih državnih službenika i namještenika, naših članova.
 
Sindikat policije Hrvatske kao reprezentativni sindikat za državne službe već određeno vrijeme vodi aktivne pregovore i razgovore s predstavnicima Vlade RH o povećanju plaća. 
 
Tako, podsjećamo kako Sindikat policije Hrvatske aktivno sudjeluje u izradi i donošenju novog Zakona o plaćama u državnoj službi i javnim službama, kojim bi se trebao uspostaviti pravedniji sustav s višim i primjerenijim plaćama. 
 
Istovremeno, u tijeku su razgovori i pregovori, sukladno dogovoru s pregovora za potpisivanje Dodatka II. Kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike, da se u međuvremenu pronađu mjere kojima bi se privremeno poboljšao standard državnih službenika i namještenika u razdoblju do donošenja navedenog Zakona. Navedeno je potrebno zbog, kao što je svima poznato, ekonomske i gospodarske situacije te inflacije koja je znatno utjecala na standard naših članova. Također i zbog sve više cijene rada na tržištu u RH. 
 
Naglašavamo kako akcije, koje u ovom trenutku rješavaju samo parcijalno pitanje pojedinih kategorija službenika ili namještenika, mogu samo otežati borbu za bolja prava i uvjete svih državnih službenika i namještenika, što, vjerujemo, nikome nije cilj. 
 
O svim daljnjim aktivnostima Sindikata policije Hrvatske ćemo pravovremeno izvijestiti javnost.