PU VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

02.11.2021.

Obavijest sindikatima o formiranju Pregovaračkog odbora sindikata državnih službi

Sukladno utvrđenoj reprezentativnosti temeljem Rješenja Povjerenstva za utvrđivanje reprezentativnosti o reprezentativnosti sindikata za kolektivno pregovaranje o sklapanju Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike od 1. listopada 2021. godine, u srijedu 27. listopada 2021. godine formiran je Pregovarački odbor sindikata državnih službi te smo o sastavu i broju članova Pregovaračkog odbora sindikata državnih službi izvijestili Vladu RH, sa zahtjevom za započinjanjem postupka kolektivnog pregovaranja radi sklapanja novog Kolektivnog ugovora.

Također, sukladno čl. 9. st. 6. Zakona o reprezentativnosti udruga poslodavaca i sindikata, obavještavamo sve nereprezentativne sindikate ili sindikate koji nisu zastupljeni u Pregovaračkom odboru sindikata državnih službi, a imaju članove zaposlene u tijelima državne uprave, odnosno državnim tijelima, kako će  im obavijesti o tijeku pregovora biti dostupne na stranicama www.sindikatpolicije.hr.

Ujedno, iznošenje mišljenja i prijedloga prema Pregovaračkom odboru sindikata državnih službi, a koji su od posebnog interesa za njihove članove, navedenim sindikatima omogućeno je putem adrese elektronske pošte:

pregovaranje@sindikatpolicije.hr

Dokumenti