Službene stranice prvog hrvatskog policijskog sindikata

PU VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

POSTUPANJA PO PRIJAVAMA ČLANOVA SPH

Nezakonitosti bez sankcija ?

 
Poštovani,
 
temeljem većeg broja prijedloga članova SPH, na ovoj stranici objavljivati ćemo naše  dopise vezano uz naša postupanja po prijavama i predstavkama članova Sindikata policije Hrvatske,podružnice PU V-S. Zbog zaštite naših članova, u dokumentima se neće nalaziti imena i prezimena članova, adresa i dr., dok ćemo podatke o ustrojstvenoj jedinici objaviti nakon zaprimanja odgovora nadležnog tijela kojem smo uputili dopis i tražili određena postupanja.
 
Ovim putem pozivamo sve članove SPH da nam dostave:
 
- predstavke  zbog nedoličnog i neprimjerenog ponašanja nadređenih 
- prijave  nezakonitosti (storniranje kazni, namještanje rasporeda rada zbog ostvarivanja koristi pojedincima, nepotizam i dr.),
- pismene i usmene zapovijedi i dr. za koje smatraju da nisu u skladu sa zakonom 
- prijave zbog povrede raznih prava (Zakon o zaštiti osobnih podataka, Kol. ugovora, Zakona o radu i dr.)
 
      Svaka zaprimljena prijava ili predstavka  (potpisana ili anonimna),  detaljno će se razmotriti i po istoj postupiti uz  daljnju punu  zaštitu svakog člana. Iz našeg velikog broja dosadašnjih aktivnosti i dokumentacije koju posjedujemo i koju ćemo objavljivati, može se vrlo lako vidjeti da zakon ne vrijedi jednako za sve ali i da određne službe MUP RH, koje bih se trebale baviti navedenim problemom  ne rade svoj posao zbog svima nama poznatih razloga.
 
    Sve navedeno možete dostaviti na:
  • mail: sph.vukovar@gmail.com
  • fax. 032 332-904    (nije MUP RH)
  • osobno u podružnicu SPH u Vinkovcima (u zatvorenoj koverti naslovljenoj na povjer. podružnice)
  • adresu: Sindikat policije Hrvatske
                         podr. PU vuk. srijemska
                         p.p br.12
                         32252 OTOK
  • mob..... 098 9829-745 (povjer. Goran Baliban)
 
         Molimo sve članove SPH da za slanje prijave ili predstavke  NE  KORISTE  SLUŽBENI MAIL MUP RH.  Pored toga, molimo Vas da upite ne šaljete na mail koji je MUP RH,  bez suglasnosti otvorilo na ime povjerenika podružnice SPH gsp.Gorana Baliban (gbaliban@mup.hr) jer se isti ne koristi, niti se ikad koristio u radu ove sind. podružnice. Informaciju o otvaranju navedene službene mail adrese, zaprimili smo od određenog broja članova sindikata koji su na isti slali  upite i dr.. Obzirom da nam nije poznato iz kojih razloga je otvorena  mail adresa na ime povjerenika podružnice koji od 2002.godine ne obavlja policijske poslove  (što je nadležnim u MUP RH i poznato), zatražit ćemo očitovanje od MUP RH i zatvaranje sporne mail adrese.