Službene stranice prvog hrvatskog policijskog sindikata

PU ZADARSKA

povratak
Podijeli s prijateljima:
12.11.2021.

Službene upute za provedbu novih epidemioloških mjera

Sindikat policije Hrvatske zatražio je službenu uputu Ministarstva unutarnjih poslova vezano za provedbu novih mjera u smislu uvođenja obveza posjedovanja EU digitalne COVID potvrde kao preduvjeta za obavljanje poslova i djelatnosti u državnim i javnim službama, koja stupa na snagu 15. studenoga.
 
Raspolažemo informacijom kako u pojedinim policijskim upravama pojedini rukovoditelji samoinicijativno počinju uvoditi provedbu mjera na vlastiti način i tumačenje te da u nekim policijskim upravama pojedini rukovoditelji nižih razina prijete zaposlenicima otkazom, ukoliko neće imati COVID potvrde, što je nedopustivo.
 
Tražimo da nam se žurno dostavi navedena uputa, a kako bismo se na istu mogli očitovati te eventualno predložiti promjene za poboljšanje iste.
 
Uz to, SPH od Ministarstva pravosuđa i uprave s obzirom na ozbiljnost situacije, kao reprezentativni sindikat zahtijeva da odmah donese uputu te da nam istu, sukladno čl. 90. Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike, bez odgode dostavi, a s obzirom da se radi o odluci koja je bitna po položaj državnih službenika i namještenika. 
 
Također, zatražili smo očitovanje zbog čega se toliko čekalo s navedenom uputom jer je svako odugovlačenje do sada dodatno izazvalo nedoumice i revolt među zaposlenicima, a i u javnosti.
 
Dopise u cijelosti pročitajte u prilogu.
 

Dokumenti